Tang Hoon ( Su un) Cendawan Goreng
Bahan-bahan:
1 paket tang hoon (suun)
Cendawan kering direndam dan hiris
Cendawan straw hitam#
Cendawan butang potong empat#
Sebiji bawang besar potong enam
Sebatang lobak merah saiz kecil dimayang halus
Sedikit minyak bijan
1 sudu besar kicap cair
1 sudu besar sos tiram
Sedikit maggi secukup rasa
Minyak masak
Cara-cara:
Rebus tang hoon (suun).Masukkan maggi secukup rasa ke dalam rebusan. Tos tang hoon dan gaul dengan minyak bijan. Ketepikan.
Tumis bawang besar. Masukkan semua cendawan, kicap dan sos tiram serta sedikit air. Reneh dalam 3 minit.Masukkan lobak merah. Biarkan seminit, kemudian masukkan tang hoon.Tutup api.Masukkan tang hoon gaul rata.
Comments
Post a Comment